top of page
  • Kristal

Kristalin Şarkıların Amacı


Aşırı, uzun süre ve uyur vaziyette pozitivite de uyuşturur. Öteki uca götürür, unutturur. Sarhoş eder, yokluğu korkutur ve korku da öteki uca atar, acıtır. Acının ise bir çok karanlık sonucu vardır, öfke, üzüntü, suçlama, suçluluk, nefret gibi. Acıdan kurtulmak için arar yollar ve uyuşturucular insan. Bu ister alkol olsun, ister dizi veya film, ister hüzünlü veya neşeli bir müzik, ister bir kremalı kek. Ama acı bir anlık zevkin öteki ucunda bekliyordur ve acıya sebep olan korku oradan bakıyordur.


Uyanık olmaktır, şimdide olmaktır, dengede, bütün ve bir olmaktır OLay.


Kristalin şarkıların amacı pozitif olmak değildir. Pozitifliği otomatik getirisidir ama amacı değildir.


Kristalin şarkıların asıl amacı, öz olanı fark ettirmek, idrak ettirmek, hatırlatmak ve onları pekişmesi için müzikle kodlamak. Nedir öz olan, öz olan sözcüklerle ifade edilememekle birlikte, sezgisel bir algılaması ve aktarımı vardır ve bu sezgisel hal sesle yani frekansla aktarılabilir. Kendisi sözle ifade edilemese de nitelikleri bazı sözlerle ifade edilebilir. Öz olanın sözcüklerle tanımlanabilen niteliklerinden biri ŞİMDİdir. Farkındalık, gözlemci hal, sonsuzluk, sınırsızlık, tanımsızlık, boşluk, hiçlik ve heplik, var olmak, özgürlük, değişim, dönüşüm, yeni, kalp, tek, bir, BENİM. Kristalin şarkıların hepsinde bu nitelikeler vardır, bu niteliklerin esansı, özü de vardır. O da frekansla alana aktarılır. Bu şarkılara bu nitelikler, sözcükler ve melodiler insan aklımızla, mantıkla, sistemli olarak koyulmadı, "şunu şuraya koyalım, şu sözcükleri kullanalım" gibi, çok daha yüksek bir sistemin işi bu ve biz ilham yoluyla alıcısı ve aracısıyız gelenin ve aktarılacak olanın.


Bu şarkıları ve ninnileri, tekrar unutmamak için ve varlığına sonsuza dek kazınsın diye sen talep etmiştin. Neyi unutmamak için? ŞİMDİ farkındalığını, gözlemci hali, sonsuzluk, sınırsızlık, tanımsızlık, boşluk, hiçlik ve heplik, var olmak, özgürlük, değişim, dönüşüm, yeni, kalp, tek, bir, BENİM bilincini. Bu şarkılar bu talep için geldi.


Pozitif uçta uyuşturmak için gelmedi, uyuşanları ve uyuyanları uyandırmak için geldi.


Pozitif şarkılara çok ihtiyaç var bu dönemde çünkü negatif çok ağır bastı uzunca bir zaman ve denge bozuldu ama asıl ihtiyaç Farkındalıklı ve Özlü yani bilinç aşılayan şarkılardır. Kristalin şarkıların özelliği de budur ve bununla görevlidir.

Belli bir içeriğe göre ve tasarımı belli denge üzerinde yapılmıştır (akıl ötesinde boyutlardan). Tasarımı gereği iki uca da çok kaymayan, bilindik bir his vermesine rağmen, çok da alışılmadık olan bu yapısı özellikle yapılmıştır. Ne çok tanıdık hisler var ne de çok marjinal. Bu belli zihin ve duygu döngüsünü kırmanın yollarından biri. Arabayı tam düz ve bilindik yola alışmışken, başka ve bilinmedik yola çevirmek gibi. Arabaya biniyorsun ama sandığın yoldan gitmiyorsun bu sefer. Özelliklerinden biri budur. O sırada bazı şeyler sıfırlanıyor, nötrleniyor. Dinlerken bunları anlamıyorsun bile.


Şu an medyada tekrar tekrar söyleyenen ve panik, korku, üzüntü, öfke gibi bazı his ve sözcüklerin etkilerini siler. Medyanın amacının tam tersi olan nitelikleri (sevgi, birlik bilinci, güven, değerlilik, tamlık, şimdi farkındalığı gibi vs nitelikleri) bilinç altına işler. Seçim insanın.


Bize başarı ve para için şarkılar da yapar mısınız diyenler var. Olayımız o değildir. Özüne uyanan ve şimdide olan zaten kendi "para ve başarı" şarkısını da yapar. Olayımız temel atmaktır. Eğlendirmek, güldürüp coşturmak, pozitiflik dağıtmak veya çok para kazanmanı, başarılı olmanı sağlamak değildir. Ama dinlediğinde gülüp, coşarsın da pozitif olursun. Dediğim gibi bunlar onun kendiliginden yan özellikleridir. Pozitif ama uyuyor, uyuşmuş olman, negatif ve uyuyor, uyuşmuş olmandan pek de farklı değildir. Fark uyanık ve şimdide olmanla, varlığını, özünü bilmenle olur. Kendini yeniden kandırmak için pozitiflik yalanlarına kanma, şimdide ol, gerçek ol, kabulde ve ana teslimiyette ve farkında ol. O zaman işte dengede olmanın gerçek neşesi seni bulur.






Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page