top of page
  • Kristal

Tek Bir Kalp

Güncelleme tarihi: 16 Eki 2021


Bu şarkı hepimizin tek bir kalpte tek bir nefesi soluduğumuzu hatırlatıyor.

Düşüncelerin ötesinden baktığımızda kime bakarsak bakalım, onların gözlerinden de kendimizin baktığını görürüz. Bir tek bakan var her gözden. Bu aşk değil de nedir?

Tek Bir Kalp, birkaç farklı boyuttan algılanabilir bir şarkı. Kimileri için iki kişilik bir aşk şarkısı, kimileri için herkes ve her şeyle birlik bilinci, kimileri için ilahi aşk şarkısı. Benim için bunların hepsini kapsayan ve birleştiren bir şarkı çünkü bu şarkı, ortada birbirinden ayrı olan hiç bir şeyin kalmadığı bir algıyı, oluş halini anlatıyor. Her şeyin tek, tek bir anda, tek bir kalpte tek bir varlık halindeki halini anlatıyor. Bu şarkı var oluşla, hayatla gerçekten buluşabilmenin, zihnin ötesine geçmekle olabileceğini hatırlatıyor. Biz bir şeylere ve birbirimize zihnimizdeki düşüncelerle baktığımızda, o şeye veya kişiye değil kendi zihnimize bakıyor oluruz. Kişilere, şeylere anlamlar verdiğimizde, çıkarım yaptığımızda ve bir de bundan emin olduğumuzda gerçekte olanı değil sadece kendi zihnimizin yorumunu görürüz. Böylelikle kendi kendimizi durduk yere sınırsızlıktan sınırlılığa indirgemiş ve kendi sonsuz alanımızı minicik bir zihinle daraltmış oluruz. Bu durumdayken asıl oluşumuzla, zihnin ötesindeki sınırsız halimizle tek bir KALPte buluşamıyız. Öğrenilmişliklerde, geçmişin kayıtlarında takılı kaldığımızda tek bir AN olduğunu da algılayamayız. Dün, gelecek, geçmiş, yarın saatler ,aylar, yıllar olarak, tıpkı diğer insanlardan ayrı olduğumuz sanrısı gibi "tek bir anı" da böleriz, kendimizden ayırırız ve yine BULUŞamayız. Kendini diğerinden ayrı görenler birbirlerinin aslını, özünü göremez, kendi sanrılarını görür. Diğerleriyle buluşmak isteyenler kendinden, zihninden, sanrısından geçmelidir. Hayatla buluşmak isteyenler de. Düşüncenin olmadığı yerde, tek bi histe, tek bir anda. O zaman sadece parça algısı ile değil hem parça hem bütün algısı ile yaşanabilir ve bu durumda sevgi kendi oluşur.

Bu arada, bir şeyde veya kişide görüp yorumladığın şeyin, kendi zihninin projeksiyonu olduğunu bilmek, zihni temizleme ve yeniden yapılandırma fırsatını da verir. Bu hem o kişiyle hem kendinle buluşmuş olmanın ödülüdür.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page